11 Οκτ 2009

Διαμαρτυρία των κατοίκων της Β. Αττικής, Κυριακή 11 Οκτ. 09

Σήμερα έγινε η πρώτη δημόσια διαμαρτυρία των κατοίκων της Β. Αττικής. Με προσυγκεντρώσεις στη Μαλακάσα (οι κάτοικοι της Μαλακάσας - Ωρωπού) και στο πάρκο των Αφιδνών (οι κάτοικοι των Αφιδνών), οι κάτοικοι έκαναν πορεία μέχρι τα διόδια Αφιδνών, ελευθερώνοντας τα διόδια και επιτρέποντας στους οδηγούς να περνάνε ελεύθερα και από τα δύο ρεύματα.

Κυριάρχησαν τα αιτήματα για:
  • Αναστολή των νέων μέτρων και επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης μεταξύ Νέας Οδού και Δημοσίου (Ν. 3555, ΦΕΚ 81Α/16.4.2007)
  • Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (σε μια περιοχή που βρίσκεται στους πρόποδες της Πάρνηθας) και μεταφορά των μετωπικών διοδίων Αφιφνών εκτός των κατοικημένων περιοχών της Β. Αττικής.
  • Πρώτα να γίνουν τα απαραίτητα έργα στους παράπλευρους, οι οποίοι είναι είτε απαράδεκτοι (Καπανδρίτι - Αγ. Στέφανος) είτε ανύπαρκτοι (Αφίδνες - Κρυνονέρι), και μετά να εφαρμοστεί (δίκαιη, όμως) χιλιομετροχρέωση. Για την αδικία του σημερινού συστήματος χρεώσης βλ. προηγούμενο post.

Τα επόμενα βήματα θα ανακοινωθούν σύντομα.

Οι επιπτώσεις των νέων ρυθμίσεων φάνηκαν στο μεγαλείο τους το βράδυ της Κυριακής, με τα αυτοκίνητα να δημιουργούν ουρές χιλιομέτρων στην κατεύθυνση προς Αθήνα (βλ. στο τέλος της σελίδας, σχετικές φωτογραφίες στις 8μμ της Κυριακής).
















5 σχόλια:

Vasiliki είπε...

Χτες το βράδυ, στο δελτίο των 9.00, η ΝΕΤ είχε εκτενές ρεπορτάζ από τις κινητοποιήσεις των κατοίκων.
Σήμερα το πρωί στις 8.15, στην εκπομπή του Πρωτοσάλτε στον ΣΚΑΪ μίλησε για το θέμα ο Απόστολος Μαυρομμάτης και λίγο μετά στις 9.45 στην εκπομπή των Σταυρόπουλου - Βερύκιου στον Alpha μίλησε ο Τάκης Κουρής, αμφότεροι κάτοικοι Αφιδνών.

Yannis Theodoridis είπε...

Διαβάστε την επιστολή που έστειλε η κα Γιαννακούλη-Κελίδου, Πρόεδρος της Κοιν. Καπανδριτίου, προς τον Υπουργό κ. Ρέππα: http://www.scribd.com/doc/21034567

Yannis Theodoridis είπε...

Επίσης, η Συντονιστική Επιτροπή κατοίκων και φορέων περιοχής Ωρωπού-Μαλακάσας έχει ορίσει Σύσκεψη την Τετάρτη 14 Οκτώβρη στο Κοινοτικό Κατάστημα της Μαλακάσας ώρα 6,30 μ.μ. για τις επόμενες κινήσεις. Περισσότερα στο http://diodiastop.blogspot.com/

Vasiliki είπε...

Διαβάστε στα "ΝΕΑ"
για τη συνάντηση που είχε η Συντονιστική Επιτροπή κατοίκων Τραγάνας με τον Υφυπουργό Μεταφορών και Δικτύων Μαγκριώτη

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4541032&ct=1

Yannis Theodoridis είπε...

Και άλλο ένα blog ειδικά για το ζήτημα των διοδίων: http://freeodia.wordpress.com/.

Εκεί μάλιστα αναφέρεται ότι από σήμερα η Νέα Οδός επιτρέπει την ελεύθερη διέλευση από τα διόδια Αφιδνών σε όποιον οδηγό ΙΧ υπογράψει μια σχετική δήλωση, όπου μεταξύ άλλων δηλώνει ότι "είμαι κάτοικος της περιοχής και απαλλάσσομαι από την καταβολή του τέλους διοδίων”.

Ενδιαφέρουσα εξέλιξη, που όμως χρειάζεται ψάξιμο από νομικής πλευράς.